افلاتوکسین ها سمومی هستند که بوسیله تعدادی از قارچ ها که برروی خوراک دام ومواد غذائی رشد می کنند،تولید شده ومی توانند بیماری افلاتوکسیکوزیس را درحیوانات اهلی وانسان ایجاد کنند .در مورد این سموم وبیماری های حاصله در سراسر جهان تحقیقات زیادی صورت گرفته است .عوامل محیطی مختلفی برروی تولید افلاتوکسین دخالت دارند از این رو شدت آلودگی بستگی به موقعیت جغرافیائی ، شیوه کشاورزی ،حساسیت محصولات کشاورزی قبل از درو،پروسه تهیه مواد غذائی ووضعیت انبار محصولات دارد.افلاتوکسین ها نسبت به سایر سموم قارچی به علت اثرات سرطان زائی وایجاد مسمومیت حاد از اهمیت بیشتری برخوردارهستند.بسیاری از کشورهابا توجه به داشتن آلودگیهای قارچی در مواد غذائی ومحصولات کشاورزی با تصویب قوانین ومقررات ویژه ای توانسته اند بهداشت وسلامتی مواد غذائی تولیدی خود را تامین نمایند.
افلاتوکسین ها ، مایکوتوکسین هائی هستند که توسط دونوع کپک به نامهای ASPERGILUS.FLAVOUS و ASPERGILUS.PARASITICUS ایجاد می شوند .
با انجام آزمایشات متعدد ثابت شده است که افلاتوکسین B1 سمی تر از بقیه بوده است . آفلاتوکسین های M1و M2 برای اولین بار از شیر دامهائی که با خوراک آلوده تغذیه شده بودند ، جدا شدند . این سموم دارای ساختمان ملکولی مشابهی بوده ویک گروه از ترکیبات اکسیژن دار هتروسیکلیک را تشکیل می دهند.
چنانچه گاو شیری از خوراک دام آلوده به افلاتوکسین B تغذیه نماید آنزیمهای موجود در کبد آن را به افلاتوکسین M تبدیل کرده که در شیر وادرار را دفع می شود.
به دلیل خطرات سم آفلاتوکسین که در مرور زمان برای سلامتی انسان ایجاد می کند می بایست با تشخیص به موقع و درست با استفاده از سریعترین و دقیقترین روشها از ورود این نوع سم به جیره غذایی دام ها و به دنبال آن به زنجیره غذایی انسانها از طریق شیر خام آلوده جلوگیری نمود . یکی از سریعترین روشها کیتهای تشخیص آفلاتوکسین B1 و M می باشد . کیت Aflasensor این نیاز شما را برآورده میکند.